16
april
2018

Anders kijken, anders doen door VIO

Woensdag 18 april vindt weer het maandelijkse Alzheimer Café Overbetuwe plaats.

Dé ontmoetingsplek voor iedereen die in het dagelijks leven te maken heeft met dementie.

27
maart
2018

Wie doet er met ons mee ?

Het Knooppunt Mantelzorg Overbetuwe wordt gedragen door vrijwilligers. Recent hebben een aantal vrijwilligers een betaalde baan gekregen. Dat is heel mooi. Daardoor ontstaan mogelijkheden voor andere mensen om met ons mee te werken aan het informeren en de ondersteuning van mantelzorgers in de Overbetuwe. Wil je er meer over weten neem contact op met Marijke Arends 06 49 88 10 94 en maak een afspraak om de mogelijkheden te bespreken.

 

21
maart
2018

Mantelzorgcafé 12 maart 2018

Thema: Niet Aangeboren Hersenafwijking (NAH)

De gastspreker op deze druk bezochte avond is mevrouw Tea van Kampen, contactpersoon en vrijwilliger van de landelijke vereniging Hersenletsel en werkzaam in Arnhem en omgeving.
Allereerst legt mevrouw Van Kampen uit wat NAH is: schade aan de hersenen, ontstaan in de loop van het leven, ten gevolge van:

  • een herseninfarct (veroorzaakt door een stolsel), beroerte (hersenbloeding), hersenvliesontsteking
  • tumor, abces
  • zuurstofgebrek bij geboorte of na reanimatie
  • een ongeval b.v. bij voetbal, hockey, duiken of een ongeval in huis
  • verstikking, verdrinken.

Categories: Verslagen

20
maart
2018

Dementiemonitor Mantelzorg 2018

Onderzoek onder mantelzorgers van mensen met dementie

Tweejaarlijks onderzoek.
Alzheimer Nederland wil graag weten hoe het met u gaat. En wat uw ervaringen zijn met de professionele zorg. Zo kunnen wij uw belangen behartigen bij beleidsmakers in en rond de zorg. Daarom houdt Alzheimer Nederland samen met het NIVEL (Nederlands Instituut voor onderzoek van de gezondheidszorg) iedere twee jaar een landelijk onderzoek onder mantelzorgers van mensen met dementie: de Dementiemonitor Mantelzorg

15
maart
2018

Regelen van hulp en zorg bij dementie

Woensdag 21 maart zal weer het Alzheimer Café Overbetuwe plaatsvinden, ontmoetingsplek voor mensen met dementie, hun mantelzorgers, familie, professionals en andere belangstellenden. Kortom voor iedereen die in het dagelijks leven te maken heeft met dementie. 

[12 3 4 5  >>