15
juni
2018

Activiteit van onze Jonge Mantelzorgers.

Ontspannen activiteit voor JMZ ers!

Woensdagmiddag 13 juni jl. hebben 18 JMZ ers (jonge mantelzorgers) zich prima vermaakt in Landerij De Park in Elst.

Categories: Mantelzorg Actueel

24
mei
2018

Mantelzorgcafé Ergo-therapie

En wat u kunt verwachten !

Knooppunt Mantelzorg Overbetuwe organiseert op maandag 11 juni 2018 een mantelzorgcafé met als thema Ergotherapie.

Categories: Mantelzorg Actueel

24
mei
2018

Jonge Mantelzorgers gaan in- en ont- spannen.

En wat kunnen ze verwachten !

Is er bij jou thuis iemand lang ziek, gehandicapt, verslaafd, in de war of depressief? Heb je een broer of zusje met autisme, Down syndroom, ADHD of iets anders? Maak je je daarover zorgen? Moet je thuis daarom extra meehelpen? Of zorg je vaak voor je familielid? Dan ben jij een jonge mantelzorger! In al deze situaties groei je op met iemand die zorg nodig heeft. Herken je dat? Dan ben je niet de enige. Van alle jongeren in Nederland is één op de vier een jonge mantelzorger.

Categories: Mantelzorg Actueel

13
mei
2018

Start pilot Mantelzorg.

Stel dat je partner in een depressie terecht komt. Of je kind een chronische ziekte krijgt. Of dat één van je ouders begint te dementeren. Dan staat je leven op z’n kop. Je krijgt er in een keer een taak bij die alle andere taken als het ware naar de achtergrond dringt: je bent mantelzorger geworden. Toch wil je je werk of je opleiding ook goed kunnen blijven doen.

Categories: Mantelzorg Actueel

03
mei
2018

Breng jezelf in beeld.

En wat je kunt verwachten !

Breng jezelf in beeld 

Deze cursus is bedoeld voor mantelzorgers, ofwel iedereen die zorg draagt voor een dierbare die hulp, zorg of begeleiding nodig heeft. Als mantelzorger zet jij jouw eigen wensen en behoeften op een laag pitje, om vooral te blijven voorzien in wat de ander nodig heeft. Het is belangrijk dat jij jezelf kan opladen door tijd, activiteiten en hobby's voor jezelf te hebben, zodat jij er óók beter voor de ander kunt zijn en met meer energie in het leven staat. Dit is in het belang van jezelf én degene voor wie je zorgt. 

Categories: Mantelzorg Actueel

[12 3 4 5  >>